Page 8 of 8

Re: model 600 restoration

PostPosted: Sun Feb 04, 2018 5:23 pm
by Barrie2777
These carbs were originally set to have a "vertical pull" . With them flipped , a horizontal pull almost works but there is not enough lever action to activate the slave carb. I rivetted an "L" shaped piece to the throttle linkage. Now the horizontal pull of the HUSSKI system will activate both carbs. The pivoting attachment was robbed off a ramdom carb.

Re: model 600 restoration

PostPosted: Sun Feb 04, 2018 5:33 pm
by Barrie2777
Just the choke lever to deal with....this one was meant to be adjusted manually....no cable. I removed the choke plate then slid out the choke rod...careful to not loose the ball and spring which keep it open. This part was slid on then reassemled the choke rod and plate.

Re: model 600 restoration

PostPosted: Sun Feb 04, 2018 7:25 pm
by Barrie2777
Carb specs

Re: model 600 restoration

PostPosted: Thu Feb 08, 2018 11:45 am
by Barrie2777
The muffler for the 600 is not fastened to the motor compartement. It is only securred to the motor.

Re: model 600 restoration

PostPosted: Fri Feb 09, 2018 2:34 pm
by mkawski22
Nice work, if I could figure out how to upload my pictures of my restoration I will. Barrie, do you have a list of materials and prints for your all purpose sled you built, I would like to build one

Re: model 600 restoration

PostPosted: Mon Feb 12, 2018 2:48 pm
by Barrie2777
I dont understand your question. Do you want a list of available parts?

Re: model 600 restoration

PostPosted: Mon Feb 12, 2018 2:59 pm
by Barrie2777
Now was the time to see if it would run. It had great spark but i wanted to check the timing so i pulled the flywheel and disconnected the points to use the audible tester for when the points open. All was good so i put it all back together but this time no spark!! After concidering all possibilities i took it apart again, checked, back together...still no spark. All apart again but this time I checked the points connection only to find the outside insulating washer was missing. AHHHH! It had fallen off during the audible test. Back together and this engine runs.

Re: model 600 restoration

PostPosted: Sun Sep 16, 2018 5:42 pm
by Barrie2777
What is wrong with this carb? Look closely.....

Re: model 600 restoration

PostPosted: Sun Sep 16, 2018 8:05 pm
by myoldhus-ski
The aluminum seems worn on the right side. I also do not see and diaphragm parts. Jim

Re: model 600 restoration

PostPosted: Mon Sep 17, 2018 6:16 am
by Barrie2777
This is the slave carb for my 600 with dual carbs. Im still trying to figure out why its doesnt function properly. I dismantled again and this time niticed no welsh plug where there usually is but.....since the slave carb has no low speed jet maybe there is no need for a welsh plug???